top of page
IMG_6914_edited_edited.jpg

Kristina Chap

Fotograf & Dokumentarist

Telefonnummer

E-mail

Utbildning

Jag är utbildat inom fotojournalistik & dokumentärfilm. Kolla för mer info längre ner.

Fem saker jag älskar

  1. Alla katter

  2. Att dansa fågeldansen

  3. Att ha en satsuma att simma till i enden av poolen

  4. Mmmmmmusik

  5. Att kolla på folk som njuter av den första vårsolen med lukkande ögon

Om mig

Jag är en social fjäril som älskar att umgås människor, är kronisk positiv och öppen för världens alla intryck. Som en varmhjärtad person bryr jag mig alltid om varelsene omkring mig. Det är det som gör mig, jag. Jag är passionerad och levande känslomässigt - och det är också mitt arbete: jag lägger alltid hela hjärtat och min själ i mitt hantverk för att skapa bästa resultat.

 

Är du intresserad i att hyra in mig som din fotograf eller kanske jobba tillsammans? Det är alltid kul når folk tar kontakt!

 

Kärlek, Kristina

"Kristina är en grym fotograf och utöver det så rolig och skön att man inte behöver ha gått Teaterhögskolan för att klämma fram ett leende - utan det kommer av sig själv. Nu har jag CV-bilder och bilder till barnbarnen så det räcker och blir över.  Jag rekommenderar verkligen Kristina"

— Kalle Landegren, illustratör & konstnär

"Incredible photographer! Professional with high positive energy! The end result was breathtaking"

— Anis, AKA Chlamydia von Karma

Utbildning

Januari 2023 – Januari 2024

Fotografiska seminariet - Gestaltande fotografi

vid Konstfack, Stockholm. Kursen utgår från en konstnärlig gestaltning med fotografi som ämne, material och tematik. Innehållet rymmer allt från fotografiets relation till begär och det omedvetna till dess optiska funktion, ideologi och plats i historien.

Augusti 2013 – Juni 2017

Kandidat i Dokumentärfilmproduktion med specialisering i regi vid Den Norska TV-skolan i Lillehammer/Högskolen i Innlandet.

Jag specialiserade mig inom regi, men gjorde även klipp på alla mina filmer, samt en del foto och grade. Profesionell kvalifikation inom research, etik, produktionsplanerande, dramaturgi, intervjuteknik, klippeteknik och regi.

Augusti 2011 – Juni 2012

Media 2 Fotojournalistik vid Arbeiderbevegelsens folkhögskola i Ringsaker(AFR) kurs i allround fotojournalistik som feature, dokumentär, nyhets- och porträttfotografering. Praktik i organisationen Framtiden i våre hender och magasinet Folkevett. Var också fotoassistent för fotograf Lillian Andersen.

Augusti 2010 – Juni 2011

FN-akademiet vid Arbeiderbevegelsens folkhögskola i Ringsaker(AFR), kurs i samhällsvetenskap och internationella relationer. Utövande konst som extra ämne. Gjorde en egen utställning med foto, ljud, grafik och collage! Va också delaktig i mitt första filmprojekt. Om palestinsk flyktningungdom i Libanon.

Augusti 2007 – Juni 2010

Medier och kommunikation vid Gjøvik videregående skole. Gymnasielinjen va självklar för mig som vid det här läget ville bli skrivande journalist. Skrev mycket och hade foto som extra ämne. 16 år gamla jag övertalade en redaktör om att testa mig som journalist och jamen fick jag jobb som kulturjournalist! Drömjobbet.

bottom of page